Academy of Ayurvedic Studies

About the AAS

My photo
Amsterdam, Noord Holland, Netherlands
International Ayurveda training in the Netherlands and in India

Wednesday, February 2, 2011

Meer weten over Ayurveda en melk?

Op de website van Dr. John Douillard uit de VS (auteur van verschillende - goede - boeken over Ayurveda) staat een goed verhaal (inclusief filmpje) over wat er wel of niet goed zou zijn aan zuivelproducten.

Vandaag de dag zijn veel mensen melk-intolerant (lactose-intolerant), maar melk stond in Ayurveda bekend als MEDICIJN: hoe kan dat???

Meer hierover in dat artikel van John Douillard, zie stukje en link hier.

Nog meer hierover: doe de Diplomacursus Ayurvedische Voeding en Voedingsleer van de AAS - deze cursus gaat diepgaand in op deze en vergelijkbare moderne voedingsvraagstukken vanuit ayurvedisch perspectief!

-----------
Dairy, much like gluten, has been deemed by many to be a "bad food". Some studies have linked dairy products to just about everything - from allergies to obesity, fatigue, mood, instability and more.

Other studies promote compelling research that link dairy to numerous health benefits and tout it as an essential food for optimal health.

With both camps citing conflicting studies the truth about dairy is confusing, to say the least.

Don't miss this Health Report where I shed much needed light on a very perplexing issue and reveal an amazingly simple solution to the problem of pasteurization and homogenization. Though this solution has been used in Ayurveda for thousands of years, it is available in every grocery store.

http://www.lifespa.com/article.aspx?art_id=131

No comments:

Post a Comment