Academy of Ayurvedic Studies

About the AAS

My photo
Amsterdam, Noord Holland, Netherlands
International Ayurveda training in the Netherlands and in India

Thursday, July 31, 2014


AYURVEDA studeren aan de Academy of Ayurvedic Studies

Ayurveda biedt toekomst- en gezondheidsperspectieven in een modern en westers (werkend) leven. Er is geen ‘wetenschap van het leven’ die zo allround en volledig is. De Academy of Ayurvedic Studies werkt op een inspirerende en veelzijdige manier mee aan het onderwijzen van deze (in alle opzichten) holistische leef- en geneeswijze. Als we gezond zijn en vitaal zijn, willen we dat delen en het maakt blij. Als we begrijpen wat werkt en wat niet werkt, geeft het ons de vrijheid om bezig te zijn met wat werkelijk van belang vinden in ons leven.

De Academy of Ayurvedic Studies viert aanstaand jaar haar 10-jarig bestaan. In die tien jaar heeft de Academy zich ontwikkeld en bewezen in het op een effectieve en prettige wijze inzetten van de klassieke wetenschap van Ayurveda - een moderne, toegepaste manier voor ons westers leven en bestaan.

We bieden studenten en de in het werkveld aanwezige practitioners en therapeuten meerdere wegen om kennis op te doen en te verdiepen in het veld van Ayurveda. Daarbij gaat onze aandacht uit naar de toepasbare en belangrijke gebieden: voeding, leefstijl en stressmanagement, massage, yoga, en natuurlijk het beroep ‘Ayurveda Practitioner’. Ook bieden wij unieke seminars en trajecten aan om te kunnen bijscholen.

De Academy of Ayurvedic Studies heeft uitstekende internationale connecties en in de afgelopen 10 jaar zijn er gastcolleges geweest van o.a. Dr. Vasant Lad, Dr. David Frawley en Dr. Robert Svoboda.
De Academy werkt bovendien samen met de internationaal zeer goed bekend staande school van Atreya Smith, de ‘European Institute of Vedic Studies (AEIVS)’. Onder anderen met een grondig en zeer succesvol e-learning programma, onderwezen door Atreya Smith, als onderdeel van het tweede jaar van de Ayurveda Practitioner opleiding. 
De Academy werkt ook al jaren samen met Dr. Vijith uit Zuid India, en heeft met hem een unieke serie video class lectures geproduceerd die nu ook vanuit thuis – achter je eigen computer – gevolgd en bestudeerd kunnen worden.De Academy of Ayurvedic Studies biedt de volgende diplomacursussen en opleidingen:

·         Diplomacursus ayurvedische voeding en voedingsleer
Een unieke cursus die zich richt op alles wat met voeding te maken heeft (innerlijk en uiterlijk), gebaseerd op klassieke ayurvedische beginselen en zich richtend op actuele situaties; je kunt met deze opleiding direct aan de slag met cliƫnten en er is niets zo actueel als de zorg voor goede voeding vandaag de dag!
We hebben sinds afgelopen jaar ook een gevorderden-module in dit traject.

·         Diplomacursus ayurvedische massage
In dit opleidingstraject beginnen we met een basismodule, die uitgebreid kan worden met specifieke technieken in module 2. Massage, meestal met olie, is al duizenden jaren lang een essentieel onderdeel van Ayurveda: het is de moeite waard je daar in te scholen op een gedegen en doeltreffende wijze. Onze docente is een zeer inspirerende en getalenteerde massage-vakvrouw; zij denkt en ademt Ayurveda.

·         Ayurveda en yoga trainingen
In samenwerking met een toonaangevende yogaschool in Nederland heeft de Academy de laatste jaren verschillende programma’s ontwikkeld om Ayurveda in de moderne yoga praktijk te integreren, zowel voor beoefenaars als yoga docenten. Dit is een zich snel ontwikkelend beroepsgebied met veel mogelijkheden; de Academy heeft zeer veel expertise in huis op dit gebied. We staan als Academy al jarenlang bekend om de veelomvattende aandacht die we aan deze twee zusterwetenschappen en hun relatie tot elkaar geven!

·         Opleiding ‘Ayurveda Practitioner’:
Alle bovengenoemde trajecten maken hier deel van uit, aangevuld met een gedegen stuk klinische opleiding en training, o.a. onderwezen door deskundige ayurvedische artsen. Ook geeft de Academy aandacht aan het opzetten, en aan de ondersteuning bij het voeren van een praktijk.

Zowel de innerlijke als de uiterlijke mens heeft de juiste aandacht nodig en kennis daarvan is een goed hulpmiddel. Tegenwoordig is er zoveel keus om ons heen dat we makkelijk de weg kwijt raken. Ayurveda biedt een leidraad in deze tegenwoordigheid. Als je jezelf kent en je in jouw verlangens en behoeften kunt voorzien, kan dat bijdragen in een goed leven voor zowel jezelf als voor de mensen om ons heen.

Opstaan na een goede nachtrust, frisheid en ‘wakkerte’ brengen in de zintuigen, goed en uitgebalanceerd gezond eten, de geest is rustig en gefocust, het lichaam soepel en vrij, werken geeft energie en inspiratie, relaties krijgen de aandacht en aanwezigheid, en in een stil moment ademt eeuwigheid een diepe genoegzaamheid uit: het leven van AYURVEDA.

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak je bekend met Ayurveda en welk belang het kan dienen in jouw leven en dat van de dierbaren om je heen. Je bent van harte welkom!
  
Of ga direct naar:

No comments:

Post a Comment