Academy of Ayurvedic Studies

About the AAS

My photo
Amsterdam, Noord Holland, Netherlands
International Ayurveda training in the Netherlands and in India

Wednesday, January 22, 2014Ayurveda & Yoga

Ayuryoga-therapie heeft een praktische en therapeutische waarde voor het balanceren van vata, pitta en kapha, de drie dynamische ‘bio-krachten’ in je lichaam.
Tijdens de asanas, de yogahoudingen, gaat er veel aandacht uit naar je instelling bij het uitvoeren van de houdingen. Yoga is meer een reis in persoonlijke ervaringen dan het 'gewoon maar doen’ van een aantal lichaamshoudingen...

Het ervaren van een houding vraagt om innerlijke wijsheid en overgave, een kwaliteit die meer aan je hart dan aan je hoofd verbonden is. Toch is de realiteit dat we vaak door onze mentale tendensen gestuurd worden.

Dat is prima, maar het is goed om je je daar bewust van te zijn en deze ‘natuurlijke neiging’ met aandacht in de praktijk en beoefening van yoga te integreren.
Op die manier kan er een dieper begrip van je eigen lichaam ontstaan en ook van de onderliggende geest die je lichaam gebruikt om zich uit te drukken.

Meer begrip leidt tot meer bewustzijn en dat is precies wat zowel yoga als ayurveda nastreeft: ayurveda betekent ‘kennis van het leven’, wat bijna automatisch tot meer heelheid en gezondheid leidt!

No comments:

Post a Comment